Hjemmelaget lasagne og litt småprat


28.07.2016 | 20:28 | Mat


God ettermiddag ♥
Livet som sykmeldt kan være ganske så ensformig og kjedleig til tider, men akkurat nå så vet jeg det må til. Hverdagen min planlegges ut i fra måltidene mine, fordi det er de som er hoverdfokuset mitt. Skulle jeg ha vært i jobb, så ville jeg ikke ha hatt sjangs til å følge en slik plan. Målet er selfølgelig å komme meg ut i jobb igjen, men denne gangen ønsker jeg å være ordentlig rustet. Jeg har så alt for mange ganger følt meg ¨frisk¨nok til å begynne på igjen, men det har til nå kun gått rett i dass. Alle rutinene mine blir jo satt på hodet fordi maten kommer i andre rekke... Og det å skulle komme å levere den jævla sykmeldinga til arbeidsgiveren gang på gang, tærer virkelig på psyken. Jeg føler meg rett og slett som en taper. Så derfor ønsker jeg som sakt, å være så frisk som mulig før jeg tar det steget. Jeg har noen lange og ensformige dager, uker, mådender og kanskje år i vente, men jeg har ikke noe valg om jeg skal komme meg tilbake for fult. 

I og med at jeg har så mye fritid som det jeg har nå, så synes jeg det er veldig gøy å kokkelere litt på kjøkkenet. Mat er vanskelig nok i seg selv, så derfor prøver jeg å snu det til noe positivt, og gjøre det beste ut av hele situasjonen. Jeg kan til tider spise overdrevent sunt, det vet jeg, men jeg jobber hver dag med å utfordre meg selv på forskjellige matvarer som jeg synes er vanskelig å spise uten at topplokket kværner kjøttdeig ut av hjernen min. det viktigste for meg nå i første fase, er å i det hele tatt spise og beholde maten. I forrige uke begynte jeg så smått å ha peanøttsmør i havregrøten min, noe jeg synes er utrolig vanskelig... men det er også så sinnsykt godt! skal, skal ikke.. slik er det hver dag. utrolig slitsomt, men jo oftere jeg gjør slike ting som jeg synes er vanskelig, desto lettere blir det å takle følelsene i ettertid. For har det vært opp til den jævla stemmen som sier nei å fy til alt, så har jeg nok bare blitt sittende igjen med en kopp kaffe. 

Til middag i dag så laget jeg speltlompelasagne, og den ble mye bedre enn hva jeg trodde den skulle bli! Jeg foretrekker vanskligvis å spise mat som er stykkvis, fordi det er så mye lettere for meg å porsjonere. Etter nesten 5 år med bulimi, så eier jeg ikke magemål... magesekken min er så strekt, så jeg går nesten konstant sulten, og jeg har overhodet ikke peiling på hva som er en normal posjon lengre. Så hvis jeg ser veldig på maten din når du spiser og legger på tallerkenen din, så er det fordi prøver å finne ut hva en normal porsjon er.. hehe. Til tross for at lasagne krever endel selvdisiplin å skulle spise, så hadde jeg så lyst til å prøve å lage det uansett. Jeg er så heldig å ha en så fanststisk kjæreste som støtter meg og har tro på meg, uansett hvor mongo mange av spørmålene mine er ang. mat, og det hjelper meg så utrolig mye når jeg skal prøve å nå delmålene mine i hverdagen ♥.

 Dagens middag så slik ut, bomma litt på fokuset og lyset på bildene, men man ser vell at det er en form med lasagne, en salat skål og litt kokte brokkoli.. 

Oppskriften:

Sett stekeovnen på 210 grader
4-6 pers

- 400 karbonadedeig av svin
- 2 ss oliven olje
- Litt purreløk, alt etter eget ønske egentlig
- En hel, finhakket gulløk
- En gulerot kuttet i terninger
- Soltørkede tomater uten olje (eller med) 
- 1/4 squash i terninger
- Et halvt glass med salsa
- Litt ketchup
- Et glass med tomatpurre
- En pakke speltlomper
- En boks cottage cheese
- Hvitost

Begynn med å surre purreløken og gulløken i litt olje i stekepanna, før du tar oppi karbonadedeigen. Fyll så etter med alle de kuttede grønnsakene. La dette steke litt i panna, før du heller over salsaen, ketchupen og tomatpurren. Skru ned varmen litt på stekeplata, å la det småputtre i noen minutter. I mellomtiden så kan du begynne å finne fram en ildfast form, og eventuelt høvle/ rive litt hvitost. Når alt dette er klart, så er det bare å begynne å legge alt lagvis i formen! 
Karbonadedeig, speltlomper, cottage cheese, karbonadedeig, speltlomer, cottage cheese.. for så å ta et godt lag med ost på toppen. Det er også veeeeldig godt med en grønn og frisk salat til, pluss en klatt rømme! 

Håper denne faller i smak, det gjorde den hvertfall her hos oss!

 


 

 

Signatur2 kommentarer

Kamilla Haaland

29.07.2016 kl.14:55

Ser knallgodt ut!
Pernilla Linn

30.07.2016 kl.06:56

Kamilla Haaland: ??
hits
Design OG KODING av Albertine Løseth Vestvik ©