Mandag


17.10.2016 | 13:11 | Personlig


Endelig er mandagen her igjen, og det er på tide å jobbe seg videre med nye mål og utfordringer. Alt har vært veldig opp og ned fortiden, men jeg prøver å lære av feilene mine, i stede for å la de ødelgge for meg enda mer. Hver uke så setter jeg meg egne mål, utfordringer, skriver ned tanker og følelser, planlegger osv. Denne uken så tenkte jeg å dele disse målene her på bloggen også, fordi jeg føler meg mye mer forpliktet til å gjennomføre dem da. For alt jeg vet, så kan det jo være til hjelp for andre også ;). Dette tenkte jeg å begynne med hver mandag, for så å ta en oppsummerig når søndagen kommer, på hvordan uken faktisk har gått. 

Uke 42

Målene mine fra uke til uke er egentlig veldig like, ettersom jeg ikke ønsker å bevege meg videre før jeg føler meg 100% klar for det. Hovedmålet er som alltid å ikke overspise eller kaste opp, for greier jeg det, blir alt så mye lettere. Jeg har jo hatt endel tilbakefall i løpet av den siste tiden, men det føles bare jævligere og jævligere for hver gang. Jeg ønsker ikke å leve slik, det gir meg ingenting, og det er overhodet ikke værde! Jeg skal komme meg ut av denne onde sirkelen igjen, så jeg må bære være ærlig med meg selv å ikke miste troen på at jeg kan bli frisk. Nøkkelen til å ikke overspise, er å spise jevnt og nok. Jeg er utrolig flink til å nekte meg visse typer mat, og i det siste har jeg vært veldig dårlig på å få i meg nok mat.. Det går som oftest greit i ukedagene, men med engang den jævla helga kommer.. så sklir det ut. Noen har kanskje reagert på at jeg har vært så mye ute på byen de siste helgene, men det er rett og slett fordi jeg ikke vil eller kan sitte bare hjemme. Drikker jeg litt alkohol og er sosial, så har jeg faktisk ingen problemer med å holde meg unna potetgullskåla. Jeg vet at jeg jeg mister kontrollen om jeg tar et flak, så da holder jeg meg heller helt unna. Det å skulle sitte hjemme helt alene på en lørdagskveld, skremmer meg noe sinnsykt. Før så slo jeg ihjel tiden med å overspise og kaste opp.. dette var min måte å takle ensomheten på. Jeg gjør alt for å unngå å kjenne på disse følelsene igjen, nettopp fordi det siste jeg vil er å falle helt tilbake. Derfor er jeg ute så mye. 

Så greide jeg jo faktisk å spore helt av igjen da.. men, men! Hovedmålet er å ikke overpsise eller kaste opp, så da blir mitt andre, og siste mål for uka å spise regelmessig og nok.

Utfordringene som står for tur denne uka, er egentlig flere. Planen er å dra på hytta alene i morgen, så da må jeg bare være ærlig med meg selv, og vise for de her hjemme at jeg greier det uten å miste kontrollen. Jeg skal bare være der i 2 dager, så er ganske sikker på at det går fint. Ukas andre utfording blir å få gjort alt det jeg planlegger.. Og skulle jeg ikke få gjennomført det, blir utfordringen å ikke la det ødelegge for meg senere. Jeg er en perfeksjonist, og jeg liker ikke når ting ikke går som planlagt. Dette er noe jeg virkelig må jobbe med.. I know. Og sist men ikke minst, så kommer den største utfordringen av dem alle; helgen. Den stygge, stygge, stygge helgen.. men denne gangen skal jeg få det til, å nå vet du også det! 


Tankene mine i skrivende stund er overaskende nok positive, men slik er det egentlig hver mandag. Ting blir gjerne litt mørkere i løpet av uken.. men det er låv til å håpe! Jeg kan hvis jeg vil, for jeg har gjort det før. Til tross for at jeg er veldig opptimist nå, så sitter det en negativ liten jævel på min venstre skulder og hele tiden hvisker; Du får det ikke til uansett, kan du ikke bare gi opp..?

​Krysser fingrene for at han tar feil, så får vi se hvordan det har gått om en uke! Ønsker alle sammen, inkluder meg selv en fin dag, så skrives vi senere. Skal bli mye flinkere på å oppdatere, for jeg synes dette egentlig er veldig gøy ;).

 

Signatur2 kommentarer

Anne

21.10.2016 kl.16:30

Blir like overrasket hver gang jeg leser innleggene dine, det er som om du beskriver meg. Trodde jeg var helt alene om å ha det slik, eller at jeg hadde en rar form for bulemi. Men slik var det også for meg, at dersom jeg bare tok et flak potetgull, eller en bitteliten bit av en sjokolade måtte jeg overspise og kaste opp...

Du er så flink til å beskrive og forklare hvordan du har det! :)
Pernilla Linn

27.10.2016 kl.07:54

Anne: Tusen hjertelig takk<3
hits
Design OG KODING av Albertine Løseth Vestvik ©