Puppene nede på navelen er også normalt


23.11.2016 | 22:03 | Blogg


Store pupper, små pupper. Stor rumpe, liten rumpe. Flat mage, bilringmage. Store føtter, små føtter. Lang neste, krok nese. Store kjønnslepper, små kjønnslepper. Tynne bein, kraftige bein. Føflekk i ansiktet, eller føflekk på musa.

Vi er alle forskjellige på utsiden, og det finnes virkelig ikke noe som heter den perfekte kroppen, eller det perfekte utseendet. Vi er alle vakre på vår egen unike måte, uansett om størrelsen på buksa viser XS eller XXL. Den vakreste kvinnen i mine øyne, er hun som bærer kroppen sin med stolthet. Utstrålingen og personligheten har så utrolig mye mer å si, enn om sminken sitter perfekt, og om magen er flat.

Vi må virkelig slutte å sammenligne oss med andre mennesker på utseendet. Du er født som du er, og med mindre du er villig til å betale dyredommer for å ødelegge den ekte utgaven av deg selv.. Så er du bare nødt til å akseptere deg selv for det ytre du har♥. Tenk så fantastisk det er at det ikke finnes noen der ute som er helt lik deg!

Det er vell ikke akkurat en hemmelighet at jeg er en av de så alt for mange sjelene der ute som virkelig har slitt i en årrekke med å akseptere meg selv for den jeg er. Jeg har hatt et ønske om å operere nesen min, fikse på tennene, fylle leppene med restylane, ta silikon, fettsuging rundt magen, ansiktsløft, hair extensions osv, osv. Jeg ville se ut som de "perfekte" jentene i magasinene, bloggene og på Instagram.. Jeg husker så utrolig godt et innlegg Andrea Badendyck skrev der kun hadde fått flere stygge kommentarer angående nesen sin. Hun skrev at hun aldri hadde tenkt over nesen sin, før hun fikk disse kommentarene.. og det fikk også meg til å legge merke til min egen nese. Hvis hun som hadde så fin nese fikk slike tilbakemeldinger... hvor stygg var egentlig min nese da?

Det er så utrolig lite som skal til for at usikkerheten tar over, og ødelegger livskvaliteten. Som jeg har skrevet så utrolig mange ganger tidliger, så får vi som oftes bare se det rosenrøde livet til andre mennesker gjennom sosiale medier, og ikke medaljens bakside. Vi skal jo alle være superhelter i dagens samfunn, så ingen vil jo fremstå som svake eller mislykket..

Men gjør dette oss lykkelig?

Blir vi lykkelig av å hele tiden prøve å være bedre enn andre?

Overhodet ikke, og det vet du også innerst inne. Hverdagen blir bare et negativ jag etter noe som egentlig ikke betyr noe i lengden!

Jeg skal ærlig innrømme at det er utrolig vanskelig å se lettkledde bilder av andre jenter på sosiale medier nå som jeg er i den situasjonene jeg er i. Triggeren til å ta tilbake kroppen jeg hadde før sommeren, blir ikke akkurat lettere å håndtere når slike "inspo" bilder dukker opp. Men da prøver jeg også å tenke tilbake på hvordan livet mitt var bak bildene på Instagram, og det var overhodet ikke pent. Nå sier jeg ikke at alle er syke, langt i fra! Men heller det at et smil og en six pack på bildene har gjærne gått på bekostning av utrolig mye annet i livet. Det krever noe jævlig til disiplin, og det tror jeg heller ikke er sunt..

Hvor ofte tror du folk legger ut bilder av magen sin på kvelden etter et helt døgn med inntak av mat og veske? Sjeldent. Bildene som blir lagt ut er gjerne tatt på morgenen når magen er flatest, eller når de er på diet. Jeg skriver ikke dette for å henge ut noen, men for at vi må bli litt mer kritiske til hva vi ser på som inspirasjon. Før la jeg ut bilder av magen min hele tiden.. nå som jeg faktisk spiser, så er det uaktuelt. Jeg føler meg jævlig, fordi jeg føler "alle" andre er så perfekte. Alle andre på Instagram vell og merke. For når det er sakt.. så vet jeg nesten ikke hvordan en normal kvinnekropp ser ut lengre.

Allerede på barneskolen begynte vi å dusje i bikini, eller dusje hjemme etter gymtimen. Det er jo ikke rart man blir usikker på sin egen kropp i så ung alder når det eneste vi ser av kropp er de i sosiale medier eller på forsidene av store magasiner. "Alle" har pupper og rumpe som strutter, flat mage, gap mellom lårene, ren hud og stylet hår når de er nakne eller i undertøy.

Selv unngår jeg så godt det lar seg gjøre å dusje på treningsenteret, fordi jeg føler meg som den eneste 23 åringen med hengpupper, cellulitter, kviser og valker rundt magen.. men i går hadde jeg ikke noe valg. Jeg pakket håndduk, såpe og skifteklær i en bag, mannen meg opp og dro på trening. Jeg følte alle stirret på meg der jeg sto kliss naken foran skapet mitt, men realiteten var at ingen brydde seg. Og vet du hva? Jeg har aldri følt meg så normal og fin som det jeg gjorde da jeg gikk inn i fellesdusjen! Takk Gud for disse voksne kvinnene som står stødig og viser dagens ungdom at kropp er topp, og ingenting å skamme seg over ♥. En hengpupp her, og en flat pupp det, hva så? Det er normalt, for igjen.. vi er alle forskjellige på utsiden!

Store pupper, små pupper. Stor rumpe, liten rumpe. Flat mage, bilringmage. Store føtter, små føtter. Lang neste, krok nese. Store kjønnslepper, små kjønnslepper. Tynne bein, kraftige bein. Føflekk i ansiktet, eller føflekk på musa.

Signatur18 kommentarer

Heia Mamma

23.11.2016 kl.22:54

Sant. Håper bare alle klarer å skjønne det like mye i hjertet som de skjønner det med hodet. Meg selv inkludert <3 Ha en god kveld :D
Pernilla Linn

27.11.2016 kl.15:45

Heia Mamma: Takk i lige måde <3
Caroline Semb

23.11.2016 kl.22:55

Du er for fin❤️
Pernilla Linn

27.11.2016 kl.15:45

Caroline Semb: Du er<3
headrace

24.11.2016 kl.01:14

Hurra for deg! :D

(Og så tar jeg meg selv i å tenke type "men herregud da, snakk om luksusproblemer, hvordan kan hu som ser *så* jævla bra ut ha tenkt sånn om seg selv, hadde jeg sett ut som henne så hadde det jo ikke vært noen sak å akseptere meg selv. Nei, hadde jeg vært pen ville jeg nok aldri blitt syk. Jenter som henne (les: deg) kan umulig forstå hvordan det *egentlig* er for meg som FAKTISK ser jævligst ut i hele verden! - altså, for eksempel HENGPUPPER. Hengpupper my ass, du *har* i hvert fall pupper! Og når jeg først er inne på my ass - har du sett den? Nei, ikke jeg heller. Hu der er bare en av "de derre" - de jentene som konkurrerer med supermodellene, men som litt skuffa kan nøye seg med å på en dårlig dag "bare" være penest i landet. JEG har jo aldri forsøkt å være *bedre enn*, jeg hadde nøya meg helt greit med å bare være kanskje-nesten-halvparten-så-bra-som, og DET, kjære Pernilla Linn, er du alt for vakker til å forstå." Og sånn fortsetter det, i det uendelige.) <- den bitre bablinga der er egentlig komplimenter, forresten.

Sorry for den nevrotiske rantinga, men det bare sprengte seg på, og det er visst ingen grenser for hvor mange tegn man kan putte inn i en kommentar her på blogg.no (?). Tusen takk for din kjempefine og oppløftende blogg! Du er rett og slett en utrolig tøff og klok dame. Kunne ønske du hadde sett deg selv gjennom f.eks. mine øyne, but then again kanskje ikke, for da ville du sikkert blitt selvgod og innbilsk.
Pernilla Linn

27.11.2016 kl.15:50

headrace: Haha, må nesten le litt! Du er skjønn <3 Jeg skjønner hva du mener, men igjen så ser jeg en skjønnhet i alle andre.. å ikke i meg selv. Jeg ser, hører, smaker og har 2 bein og 2 armer.. så jeg har overhodet ikke noe å klage over egentlig.. det er bare så utrolig vanskelig å ikke la seg påvirke.
Tusen hjertelig takk<3
ann sissel

24.11.2016 kl.13:12

Flott :-)Vi er alle ulike
Pernilla Linn

27.11.2016 kl.15:51

ann sissel: <3
madeleine

24.11.2016 kl.14:04

Så bra skreve. Du er herlig... Det er jo det indre som teller når alt kommer til alt... Å vi er alle vakre på vær våres unike måte . Liker at du er så rett frem:)
Pernilla Linn

27.11.2016 kl.15:51

madeleine: tusen hjertelig takk<3
Astrid

24.11.2016 kl.18:18

Det er ikke så lenge siden jeg så deg i byen, Pernilla, og jeg syntes du så fantastisk ut. Til og med Svein Tore har kommentert at du ser mye bedre ut, etter å ha sett deg på 3T. Håper du etterhvert klarer å se det selv 💙
Pernilla Linn

27.11.2016 kl.15:52

Astrid: Tusen hjertelig takk, Astrid! <3 så utrolig koselig å høre!
fluapåveggen

25.11.2016 kl.07:47

Sliter litt med og forstå meg på dere jenter til tider, dere plager dere selv altformye uten grunn.

Du ser flott ut akkurat sånn som du er, ikke endre på noe. (fin uten sminke var du og!)

Ha en fin dag!
Pernilla Linn

27.11.2016 kl.15:55

fluapåveggen: Sliter med å forstå det samme jeg også altså!
Tusen hjertelig takk!^^ i lige måde :)
lørdagsmorgen

26.11.2016 kl.10:10

fin lesning. godt å se at du har fått en realitycheck. flymodus neste!
Pernilla Linn

27.11.2016 kl.15:56

lørdagsmorgen: :))
Victoria Larsen

02.12.2016 kl.01:48

Utrolig fin du er! Så utrolig bra skrevet innlegg :)
Pernilla Linn

09.12.2016 kl.00:11

Victoria Larsen: tusen hjertelig takk!<3
hits
Design OG KODING av Albertine Løseth Vestvik ©